top of page
חיפוש

מבט אחר על יפן: מפולחנים בודהיסטים ועד וידאו קליפים . קורס במוזיאון ישראל, החל מה-31 לאוקטובר 2014

  • shalmit
  • 30 באוק׳ 2014
  • זמן קריאה 1 דקות

היכרות עם המאפיינים הייחודיים של האמנות והתרבות ביפן דרך ההיסטוריה, החברה והדת: האמנות הבודהיסטית ותורת הזן, תפיסת הטבע והנוף, הקומיקס והאנימציה והאמנות העכשווית. המפגשים יכללו סיורים באוסף אמנות אסיה של המוזיאון. מחזור ב' 12:00-9:30

לפרטים על מחירים, תאריכים וכד' ר' האתר של מוזיאון ישראל

את הקורס הותיק ביותר שלי על יפן התחלתי ללמד ב-2001. בימים הרחוקים ההם עוד לא היו מצגות פאור-פואינט, והשתמשנו במקרני שיקופיות בוגדניים ובוידאו-טייפ.

באותה תקופה פרימיטיבית גם יוטיוב טרם היה, ווידאו-קליפים נחשבו למדיה חדשנית יחסית, ומאד התעניינתי אז באופנים שבהן להקות מסויימות מחוץ ליפן השתמשו במאפיינים של אנימציה ומשחקי מחשב יפניים כדי ליצור דימוי של אאוטסיידרים קוליים. להקת הגורילות למשל היא דוגמא טובה. מאז האופנות השתנו לא מעט, אבל איכשהו כותרת הקורס ובו "וידאו-קליפים" כדוגמא לתרבות חזותית עכשווית נשאר.

הקורס מיועד לקהל הרחב המתעניין באמנות, וסוקר יצירות יפניות מהעת הקדומה (ממצאים ארכיאולוגיים), דרך התקופה הקלאסית, ימי הבינים, העת החדשה המוקדמת, והעת החדשה. המפגש האחרון מוקדש ליצירות עכשוויות מיפן, וגם לכמה מגמות אמנותיות מחוץ ליפן שאי אפשר להבין לגמרי ללא ההקשרים היפניים - מהג'פונזרי ועד ל..ובכן... וידאו-קליפים.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page